Innobár.png

Twsbár.png
Twbár.png
Gpbár.png
Foebár.png
Elvenarbár.png
Innogames minilogo.png
Z Tribalwars2 PL Wiki
Skocz do: nawigacja, szukaj
Linia 1: Linia 1:
[[Category:Pomoc]]
+
[[Kategoria:Pomoc]]
Jeśli masz zamiar wyjechać i potrzebujesz kogoś aby zajmował się Twoim kontem lub jeśli chcesz grać z rodziną lub przyjaciółmi na jednym koncie to trzeba wykorzystać system "współgracza". Nie musisz dawać hasła innemu graczowi tylko zaprosić go do grania w takim systemie.
 
Aby to zrobić otwórz ustawienia następnie przejdź w zakładkę "coop" i wprowadź nazwę gracza którego chcesz zaprosić.
 
  
 +
== Wspólna gra ==
 +
Jeśli masz zamiar wyjechać i potrzebujesz kogoś aby zajmował się Twoim kontem lub chcesz grać z rodziną lub przyjaciółmi na jednym koncie, powinieneś wykorzystać do tego system wspólnej gry. Nie musisz dawać hasła innemu graczowi, wystarczy że zaprosisz go do grania w takim systemie.
 +
[[File:Coop_settigns.png|right|250px]]
  
Następnie gracz, który został zaproszony podczas logowania do swojego konta dostanie komunikat, który może zaakceptować lub też nie.
 
  
Pamiętaj aby zaproszenia do gry dawać tylko osobom, którym ufasz, ponieważ będą wtedy pełnoprawnymi właścicielami konta dzięki czemu mogą narobić Tobie wiele szkód. Można cofnąć zaproszenie w każdej chwili.
+
=== Ustawienia wspólnej gry ===
 +
Aby to zrobić otwórz ustawienia z głównego meny, a następnie przejdź do zakładki Wspólna gra. Tutaj będzie dostępny przegląd i status Twoich ustawień dotyczących wspólnej gry.
 +
 
 +
[[File:Coop_partner.png|right|250px]]
 +
=== Dodawanie współgracza ===
 +
Aby dodać współgracza kliknij na przycisk Zaproś. Podczas zapraszania zobaczysz listę wszystkich graczy z Twojego plemienia.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
=== Zaproszenia ===
 +
[[File:Coop_login.png|right|250px]]
 +
Następnie zaproszony gracz podczas logowania do swojego konta dostanie komunikat, który może zaakceptować lub też nie. Jeżeli już zaakceptował zaproszenie pojawi się dodatkowa opcja do zalogowania na dany świat jako współgracz.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
Pamiętaj aby zaproszenia do wspólnej gry dawać tylko osobom, którym ufasz, ponieważ będą wtedy mieli prawie całkowity dostęp do konta dzięki czemu mogą narobić Tobie wiele szkód. Zaproszenie można wycofać w każdej chwili.
  
 
Ty jak i Twój partner będziecie grać na jednym koncie będąc nawet na różnych urządzeniach.  
 
Ty jak i Twój partner będziecie grać na jednym koncie będąc nawet na różnych urządzeniach.  
  
Jednak są pewne ograniczenia podczas takiego grania:
+
=== Zasady i restrykcje ===
 +
Istnieje kilka ograniczeń podczas wspólnej gry:
 +
 
 +
*Tylko 2 graczy może grać razem na jednym koncie (prawowity właściciel i do dwóch współgraczy).
 +
*Jeśli chcesz zaprosić do wspólnej gry osobę z tego samego królestwa, musi ona być w tym samym plemieniu co i Ty.
 +
*Jeśli opuścisz plemię wszyscy gracze mający dostęp do wspólnej gry z Tobą zostaną usunięci.
 +
*Po opuszczeniu plemienia na Twoim koncie pojawi się blokada, która uniemożliwi wspólną grę przez następne 7 dni. Nie będziesz mógł zaprosić nikogo przez ten czas do wspólnej gry jak i zaakceptować propozycji wspólnej gry od innego gracza.
 +
*Jeśli właściciel konta zostanie zablokowany to wszyscy zaproszeni gracze do wspólnej gry zostaną usunięci.
 +
*Współgracze nie mają dostępu do koron. Mogą oni natomiast używać wszystkiego co jest w Ekwipunku i korzystać z własnych monet.
  
*Tylko 2 graczy może grać razem na jednym koncie.
 
*Jeśli partnerzy grają na tym samym świecie to muszą być również w tym samym plemieniu.
 
*Jeśli opuścisz plemię wszyscy partnerzy są usuwani ze współdzielenia.
 
*Po opuszczeniu plemienia na Twoim koncie pojawi się blokada, która uniemożliwi dodanie partnera przez następne 7 dni. Nie będziesz mógł zaprosić nikogo przez ten czas do współdzielenia konta jak i zaakceptować propozycji wspólnej gry.
 
*Jeśli właściciel konta zostanie zablokowany to wszyscy jego współwłaściciele są usuwani.
 
*Jeśli konto założyciela zostało zablokowane na stałe to partnerzy są usuwani z tego konta.
 
*Partnerzy konta nie mają dostępu do zakupu Koron ale mogą z nich korzystać i wykorzystywać ich własny zapas.
 
  
{|align="center" cellpadding="1" width="100%"
+
{{tip|text=Podczas wspólnej gry w tym samym plemieniu warto używać tych samych szablonów i ikon grup, aby wróg nie zauważył, że na koncie grają dwie osoby.}}
|style="background-color:#af895f;"|'''Wskazówka:'''
 
Podczas grania razem z partnerem w tym samym plemieniu warto używać tych samych ustawień armii, ikon grup etc. aby wróg nie zauważył, że na koncie grają dwie osoby.
 
|}
 

Wersja z 18:26, 7 lip 2015


Wspólna gra

Jeśli masz zamiar wyjechać i potrzebujesz kogoś aby zajmował się Twoim kontem lub chcesz grać z rodziną lub przyjaciółmi na jednym koncie, powinieneś wykorzystać do tego system wspólnej gry. Nie musisz dawać hasła innemu graczowi, wystarczy że zaprosisz go do grania w takim systemie.

Coop settigns.png


Ustawienia wspólnej gry

Aby to zrobić otwórz ustawienia z głównego meny, a następnie przejdź do zakładki Wspólna gra. Tutaj będzie dostępny przegląd i status Twoich ustawień dotyczących wspólnej gry.

Coop partner.png

Dodawanie współgracza

Aby dodać współgracza kliknij na przycisk Zaproś. Podczas zapraszania zobaczysz listę wszystkich graczy z Twojego plemienia.


Zaproszenia

Coop login.png

Następnie zaproszony gracz podczas logowania do swojego konta dostanie komunikat, który może zaakceptować lub też nie. Jeżeli już zaakceptował zaproszenie pojawi się dodatkowa opcja do zalogowania na dany świat jako współgracz.


Pamiętaj aby zaproszenia do wspólnej gry dawać tylko osobom, którym ufasz, ponieważ będą wtedy mieli prawie całkowity dostęp do konta dzięki czemu mogą narobić Tobie wiele szkód. Zaproszenie można wycofać w każdej chwili.

Ty jak i Twój partner będziecie grać na jednym koncie będąc nawet na różnych urządzeniach.

Zasady i restrykcje

Istnieje kilka ograniczeń podczas wspólnej gry:

  • Tylko 2 graczy może grać razem na jednym koncie (prawowity właściciel i do dwóch współgraczy).
  • Jeśli chcesz zaprosić do wspólnej gry osobę z tego samego królestwa, musi ona być w tym samym plemieniu co i Ty.
  • Jeśli opuścisz plemię wszyscy gracze mający dostęp do wspólnej gry z Tobą zostaną usunięci.
  • Po opuszczeniu plemienia na Twoim koncie pojawi się blokada, która uniemożliwi wspólną grę przez następne 7 dni. Nie będziesz mógł zaprosić nikogo przez ten czas do wspólnej gry jak i zaakceptować propozycji wspólnej gry od innego gracza.
  • Jeśli właściciel konta zostanie zablokowany to wszyscy zaproszeni gracze do wspólnej gry zostaną usunięci.
  • Współgracze nie mają dostępu do koron. Mogą oni natomiast używać wszystkiego co jest w Ekwipunku i korzystać z własnych monet.


Wskazówka:

Podczas wspólnej gry w tym samym plemieniu warto używać tych samych szablonów i ikon grup, aby wróg nie zauważył, że na koncie grają dwie osoby.