Innobár.png

Twsbár.png
Twbár.png
Gpbár.png
Foebár.png
Elvenarbár.png
Innogames minilogo.png
Z Tribalwars2 PL Wiki
Skocz do: nawigacja, szukaj


Tryb wspólnej gry

Jeśli masz zamiar wyjechać i potrzebujesz kogoś aby zajmował się Twoim kontem lub chcesz grać z rodziną lub przyjaciółmi na jednym koncie, powinieneś wykorzystać do tego system wspólnej gry. Nie musisz dawać hasła innemu graczowi, wystarczy że zaprosisz go do grania w takim systemie.

Coop settigns.png


Ustawienia wspólnej gry

Aby to zrobić otwórz ustawienia z głównego menu, a następnie przejdź do zakładki Wspólna gra. Tutaj będzie dostępny przegląd i status Twoich ustawień dotyczących wspólnej gry.

Coop partner.png

Dodawanie współgracza

Aby dodać współgracza kliknij na przycisk Zaproś. Podczas zapraszania zobaczysz listę wszystkich graczy z Twojego plemienia.


Zaproszenia

Coop login.png

Następnie zaproszony gracz podczas logowania do swojego konta dostanie komunikat, który może zaakceptować lub też nie. Jeżeli już zaakceptował zaproszenie pojawi się dodatkowa opcja do zalogowania na dany świat jako współgracz.


Pamiętaj aby zaproszenia do wspólnej gry dawać tylko osobom, którym ufasz, ponieważ będą wtedy mieli prawie całkowity dostęp do konta dzięki czemu mogą narobić Tobie wiele szkód. Zaproszenie można wycofać w każdej chwili.

Ty jak i Twój partner będziecie grać na jednym koncie będąc nawet na różnych urządzeniach.


Zastępstwo jest jednostronne, co oznacza, że jeśli Twój kolega poprosi się o zastępstwo na jego koncie i przyjmiesz zaproszenie, będziesz miał dostęp do konta swojego kolegi, ale druga osoba nie będzie miała dostępu do Twojego konta.

Wskazówka:

Będziesz zawsze wydawać własne Korony, nawet na koncie współgracza.

Zasady i restrykcje

Istnieje kilka ograniczeń podczas wspólnej gry:

  • Tylko 2 graczy może grać razem na jednym koncie (prawowity właściciel i do dwóch współgraczy).
  • Gracz może posiadać maksymalnie 9 kont w współgrze, gdzie gracz jest współgraczem.
  • Twój wpółgracz musi być w tym samym Plemieniu co Ty.
  • Jeśli opuścisz plemię wszyscy gracze mający dostęp do wspólnej gry z Tobą zostaną usunięci. Sloty zostaną zablokowane na 7 dni.
  • Współgracz nie może wybijać monet. Może natomiast produkować Szlachtę.
  • Po usunięciu współgracza oba sloty są blokowane na 7 dni. W tym czasie nie możesz zaprosić innych graczy na te sloty.
  • Jeśli właściciel konta zostanie zablokowany to wszyscy zaproszeni gracze do wspólnej gry zostaną usunięci.
  • Współgracze nie mają dostępu do koron zastępowanego gracza. Mogą oni natomiast używać wszystkiego co jest w Ekwipunku i korzystać z własnych koron.
  • Współgracze nie będą mieli możliwości kasowania raportów, wiadomości, tworzenia tematów oraz postów na forum, edycji forum, tematów oraz kasowania forum plemiennego i tematów.


Wskazówka:

Podczas wspólnej gry w tym samym plemieniu warto używać tych samych szablonów i ikon grup, aby wróg nie zauważył, że na koncie grają dwie osoby.